Дэлбэрэлт болон гал түймрийн үед утааны хордлогоос хэрхэн хамгаалах талаар “Химийн боловсролын төв”-өөс мэдээлэл гаргалаа.

-Ус болон халуун бүлээн шингэн, сайн уух. Кофе хэрэглэхгүй байх, ногоон цайг шингэлж уух.

-Витамин С 1000 мг нь хортой нэгдлийг шууд задалж, элгийг хамгаална.

-Цагаан гаа нь хүчтэй антиоксидант учраас исэлдэлтийг намжааж, дотор муухай оргилтыг зогсоон, тархи хамгаална.

-Глутатионы хэмжээг нэмэгдүүлснээр ДНХ гэмтэхээс хамгаалах тул мах, өндөг, сүү, тарвас, усан үзэм, бууцай, далайн байцаа, спирулина замаг сайн хэрэглээрэй. Брокколи нь хий, угаарын хорыг тайлах өвөрмөц үйлдэлтэй.

– Хамар, залгиураа давс, содатай усаар зайлна.

– Амаа суллан арааны шүлсээ асгаруулах нь хордлого тайлах физиологийн сайн арга. Энэ шүлсэнд өөрөө өөрийгөө эмчлэх бодисууд их байдаг.

-Дасгал хийхийн оронд бясалгаж байгаа юм шиг удаан тайвнаар амьсгалын тоог удаашруулах замаар эд эрхтэнд очих хортой нэгдлийн концентрацыг багасгадаг.

– Хамгаалах хэрэгслээ зүүх

ЭХ СУРВАЛЖ: ХИМИЙН БОЛОВСРОЛЫН ТӨВ

Сэтгэгдэл үлдээх

Please enter your comment!
Please enter your name here